War children in Cameroon

Oorlog

Sinds 2017 woedt er een oorlog in Kameroen. Het voormalige Zuid-Kameroen, genaamd Ambazonia, is in oorlog met het voormalige Oost-Kameroen. Ze vechten voor hun onafhankelijkheid en vrijheid van meningsuiting. Sinds het begin van de oorlog zijn er meer dan 15 000 mensen vermoord. Vrouwen en kinderen vallen ook onder deze slachtoffers. Meer dan 400 scholen en ziekenhuizen zijn afgebrand. Heel veel kinderen hebben hierdoor geen mogelijkheid gehad om naar school te kunnen gaan. Ook zijn veel mensen hun dorpen ontvlucht en zoeken nu toevlucht in de bossen of in de grote stad.

Uw steun en donaties

Ook een deel van mij familie (Janet Agbor, voorzitter) is gevlucht. Met de hulp van de Evangelische gemeente Houten en alle andere donateur hebben we voor hen matrassen en een tafelset kunnen kopen. We zijn alle donateurs erg dankbaar. We hopen nog meer families in de toekomst te kunnen helpen.

Inzameling voor brandhout keuken

We zijn nu o.a. bezig met het verzamelen van geld voor een brandhout keuken zodat de familie veilig buiten kan koken. Zo’n keuken kost ongeveer 115 000 CFA. Dit is omgerekend ongeveer €175. Helpt u mee om deze keuken zo snel mogelijk te realiseren? U kunt o.a. helpen door te doneren maar het is ook mogelijk om spullen zoals servies, tafelgerei, boeken en nog veel meer bij ons te kopen. Alle spullen die wij verkopen zullen geleidelijk op de website verschijnen.

Alvast bedankt voor alle hulp en donaties!